Sympower perfectioneert netbalancering

Sympower, de Amsterdamse startup en partner van ENGIE, heeft een miljoen euro opgehaald om de software voor vraagsturing te verfijnen.

 
 views 

Waterstof in poedervorm als game changer voor de industrie

Waterstof in poedervorm: Als de zware industrie waterstof als energiebron kan gebruiken, wordt dat een internationale gamechanger.

 
 views 

IAP e-Mobility onderzoeksagenda

IAP e-Mobility is een brede coalitie dat tot doel heeft de mobiliteit, de luchtkwaliteit en bereikbaarheid van steden te verbeteren met elektrisch vervoer.

 
 views 

DKTI Transport Financieringsregeling

DKTI Transport is de nieuwe financieringsregeling voor duurzame mobiliteitsprojecten. Bekijk ook de info over EU-financieringsregelingen

 
 views 

Waarmee kan de hoge temperatuur industrie verduurzamen?

Hoge temperatuur industrie zoals de staal, glas, bakstenen, aluminium en kunstmest hebben temperaturen van meer dan 1000 graden nodig. Wat zijn de opties?

 
 views 

Waterschappen zijn goed bezig

De Nederlandse Waterschappen leveren een flinke bijdrage aan de energietransitie. Van energieopwek tot energieopslag in de vorm van warmte en koude.

 
 views 

Universiteiten testen PV opbrengst

De universiteit Utrecht en TU/e gaan de PV opbrengst testen: het verschil tussen verwachte opbrengst en werkelijke opbrengst van de geïnstalleerde panelen.

 
 views 

KennisHub Institutionele Belemmeringen

De 'KennisHub Institutionele Belemmeringen' stimuleert innovaties en helpt energieprojecten op te schalen om de energietransitie te versnellen.

 
 views 

TNO: gastekort eerder dan verwacht

TNO waarschuwt voor gastekort binnen 4 tot 6 jaar als de aardgasproductie nog verder wordt teruggeschroefd en geen nieuwe velden worden gevonden.

 
 views 

Stedin meldt record zonnedaken

Stedin meldt dat er bij het bedrijf in de eerste helft van 2017 een recordaantal zonnepanelen aangemeld zijn: 1.000 nieuwe zonnedaken per maand. 

 
 views 

Toplanden Elektrische Voertuigen

In het lijstje Toplanden van elektrische voertuigen staat Nederland op de 2e plaats. Met 750.000 verkochte voertuigen wereldwijd, was 2016 een recordjaar. 

 
 views 

Innovatiefonds Zuid-Holland

Het Innovatiefonds Zuid-Holland stelt 35 miljoen beschikbaar voor energie-innovaties. Dat maakte de Provincie Zuid-Holland bekend. 

 
 views 

Eerste Elektrische Busjes

Eindelijk verschijnen de eerste elektrische busjes op de markt. Zowel voor personenvervoer als de distributie van goederen. Met onverwachte concurrentie!

 
 views 

Elektrisch Vervoer populair

Elektrische auto's worden populair. Steden als Rotterdam, Den Haag en Amersfoort verwacht binnen een paar jaar een verdubbeling van het aantal E-cars.

 
 views 

Schultz: weinig belangstelling Lage Temp tapwater

Volgens minister Schultz van Haegen is er geen belangstelling om pilotprojecten te starten met Lage Temp tapwater. Leveranciers maken geen gebruik subsidie

 
 views 

KoelVries Industrie drukt de kosten met flex energie

De KoelVries Industrie heeft ontdekt dat flexibele tarieven tot fors lagere energiekosten kunnen leiden. Met demand respons zorgen ze voor netbalans

 
 views 

Crowdfunding actie voor Energieleverancier Eneco

Greencrowd is een crowdfunding actie om Eneco over te nemen. Samen met REScoop hopen ze de benodigde 3 miljard bij elkaar te brengen.

 
 views 

Denemarken: Autobatterij levert geld op

In Denemarken verdienen eigenaren van een elektrische auto jaarlijks circa 1300 euro door de autobatterij stroom terug te laten leveren aan het Net

 
 views 

Blok verplicht kantoren tot energie besparen

Minister Stef Blok verplicht kantoren tot maatregelen die energie besparen. Vanaf 2023 mogen kantoren met een D t/m G-label niet meer gebruikt worden.

 
 views 

Ameland wordt koploper

Ameland wordt een grote energieproeftuin. Ameland is zelfstandig op het gebied van elektriciteit en wil dat nu ook mbt de warmtevoorziening

 
 views 

Leiden komt van het gas los

Leiden gaat van het gas los. Woningen in 6 wijken zullen vanaf 2019 o.a. worden verwarmd door restwarmte uit de Rotterdamse haven en andere warmtebronnen

 
 views 

AmerCentrale BioCentrale?

RWE, eigenaar van de Amercentrale, wil in september al 30% steenkool vervangen door zaagsel en dit percentage uitbreiden naar 50% aan het einde van 2017.

 
 views 

Avantium vestigt bioraffinaderij in Delfzijl

Avantium, gaat een nieuwe bioraffinaderij bouwen op Chemie Park Delfzijl. Daarvoor gaat het bedrijf de samenwerking aan met AkzoNobel.

 
 views 

Zware industrie grootste struikelblok

De zware industrie - zoals Tata Steel - is het grootste struikelblok voor de Energietransitie. Voor staalproductie is ten minste 1.500 graden nodig.

 
 views 

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties