Energietransitieplan Loppersum

Energietransitieplan Loppersum

Er is een energietransitieplan opgesteld dat Loppersum verder moet verduurzamen. Bewoners worden geholpen met energiebesparing en eigen energieopwek

 
 views 
    0 likes
WoonConnect Eindhoven

WoonConnect betrekt bewoners Eindhoven

In Eindhoven is het digitale platform WoonConnect ingezet voor energiebesparende en energieproducerende maatregelen onder bewoners.

 
 views 
    0 likes
Slim Wonen Gaasperdam

Slim Wonen Gaasperdam

Met Zon PV projecten en de vervanging van gas als kook- en verwarmingsbron wil de Amsterdamse wijk Gaasperdam naar een lokale energiecoöperatie toegroeien.

 
 views 
    0 likes
14 Eindhovense SmartLofts

14 ‘Live the Future’ SmartLofts

14 SmartLofts in Eindhoven krijgen groene energie op gelijkstroom en voorzien door zonnepanelen en een batterij. IoT reguleert de energie.

 
 views 
    0 likes
GridFriends, drijvende CO2-neutraal woonwijk

GridFriends, drijvende CO2-neutraal woonwijk

De Amsterdamse drijvende woonwijk is samen met een CO2-neutraal wooncomplex in Keulen onderdeel van het onderzoeksproject GridFriends

 
 views 
    0 likes
Pico energie-informatieportaal

PICO energie-informatieportaal

Energie-informatieportaal van PICO is een nieuwe tool om de energietransitie te versnellen. PICO geeft snel en betrouwbaar inzicht in de energietransitie op lokaal niveau.

 
 views 
    0 likes
Zoneiland Almere

Zoneiland Almere

Het inmiddels vijfjarige Zoneiland Almere voorziet woningen in Noorderplassen-West van verwarming en warm tapwater. Met 520 zonnepanelen en stadswarmte.

 
 views 
    0 likes
Utrecht het nieuwe centrum

Utrecht Het Nieuwe Centrum

Utrecht Het Nieuwe Centrum wordt een toonbeeld van duurzame en gezonde verstedelijking aan de westkant van Utrecht centrum. Doel: klimaatneutraal gebied.

 
 views 
    0 likes
Logo City-zen

City-zen New Urban Energy

In City-zen ontwikkelen de projectpartners, samenwerkingsmodellen en methodes voor de ontwikkeling van Smart Cities. Bewoners in wijken in Amsterdam en Grenoble (FR) streven ernaar om energieneutraal

 
 views 
    0 likes
Nul-op-de-Meter woningen in Groningen

Eerste portiek etagewoningen naar nul-op-de-meter

In de Groningse wijk Paddepoel zijn de eerste 48 portiek etagewoningen opgeleverd die gerenoveerd zijn naar nul-op-de-meter.

 
 views 
    0 likes
Klachten over Nul-op-de-Meter woningen in Tilburg

18 Nul-op-de-Meter huurwoningen in Tilburg

In de Tilburgse Le Sage ten Broekstraat leverde Ballast Nedam en Woningcorporatie Tiwos in 2015, 18 Nul-Op-de-Meter (NOM) jaren vijftig woningen op. De verbouwing duurde 1 dag.

 
 views 
    0 likes
Nieuw Buinen wordt Energieneutraal

176 huizen energieneutraal in Nieuw Buinen

In Nieuw Buinen en Stadskanaal worden 176 jaren ´70 woningen energieneutraal. De huizen leveren een besparing van circa 230.560 m3 gas en 522.720 kWh op.

 
 views 
    0 likes
Woningen in Emmen worden energieneutraal

60 NOM woningen Emmen

In Emmen worden 60 woningen energieneutraal gemaakt. De huizen leveren een energiebesparing van circa 170.000 m3 gas en 386.100 kWh op.

 
 views 
    0 likes
VNG energieatlas woningen

130 NOM woningen Maarssen

In Maarssen worden 130 rijwoningen energieneutraal gemaakt. De huizen zijn gebouwd tussen 1946 – 1965 en leveren een besparing van circa 170.000 m3 gas en 386.100 kWh op.

 
 views 
    0 likes
200 NOM huizen in Soest

200 NOM huizen Soest

In Soest worden 200 huizen energieneutraal gemaakt. De huizen zijn gebouwd tussen 1946 – 1965 en leveren een besparing van circa 262.000 m3 gas en 594.000 kWh op.

 
 views 
    0 likes
aardbeving proof NOM huizen in loppersum

1800 aardbeving proof NOM huizen in Loppersum

Met zware stalen binten tegen de gevels versterkt BAM vijf woningen in Loppersum tegen een aardbeving. Tegelijkertijd worden ze energieneutraal gemaakt. De huizen leveren een besparing van circa 2.358

 
 views 
    0 likes
heerhugowaard NOM woning

180 NOM huizen Heerhugowaard

In Heerhugowaard worden 180 huizen omgebouwd naar Nul-op-de-Meter (NOM) woningen. Ze leveren een besparing van circa 235.800 m3 gas en 534.600 kWh op.

 
 views 
    0 likes
109 energieneutrale huizen in Soesterberg

109 NOM huizen Soesterberg

In Soesterberg worden 109 rijwoningen energieneutraal gemaakt. De huizen leveren een energiebesparing van circa circa 142.790 m3 gas en 323.730 kWh.

 
 views 
    0 likes
EASI Autonome Energiewijk II

Autonome Energiewijk II

Autonome Energiewijk II: Een technisch en IT ontwerp van een autonome wijk voor de komende vijf jaar op basis van de wensen van de wijk

 
 views 
    0 likes
Geerpark Brabant

Slimme netten in Brabant

Geerpark is een wijk waar de woningen worden uitgevoerd met een EPC van 0.4 of beter. De focus wordt aangebracht op de slimme koppeling van de energiesystemen, het realiseren van financieel interessan

 
 views 
    2 likes
Brainport development SG: Airey wijk

Brainport development SG: Airey wijk

In co-creatie zijn in de Aireywijk in Eindhoven 115 woningen klaargemaakt ten behoeve van de verduurzaming van de wijk op basis van 5 configuraties

 
 views 
    0 likes

Houthaven Amsterdam

Gemeente, collectieven, particulieren en ontwikkelaars hebben samen afgesproken dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden.

 
 views 
    0 likes
Heerhugowaard: Stad van de zon

Heerhugowaard: Stad van de zon

Deze proeftuin, die gerealiseerd wordt in Heerhugowaard, richt zich op het potentieel van de bestaande bouw in Nederland waarbij gas- en elektriciteitstoepassingen met elkaar in concurrentie worden ge

 
 views 
    1 likes

Hoog Dalem: all electric wijk

In de Gorinchemse wijk Hoog Dalem wordt onderzocht hoe ze de energie maximaal kunnen benutten via energieopslag bij de woning of in de wijk.

 
 views 
    2 likes

Proeftuin zelfvoorzienend Heijplaat

De energieconsumptie verlagen met feedbacksystemen en actieve sturing, zodat de vraag aansluit bij de beschikbare lokaal opgewekte duurzame energie.

 
 views 
    0 likes