duwaal vuilniswagen op waterstof

Duwaal – Waterstof voor vuilniswagens

Duwaal is een project waarin binnen 3 jaar, honderd vuilniswagens op waterstof via een brandstofcel moeten rijden in Noord- Holland.

 
 views 
    0 likes
Hybride opslag 1MW vliegwiel en accu’s

Hybride opslag 1MW vliegwiel en accu’s

Hybride energieopslag met een supersnel 1 mw vliegwiel en langzame accu's. Daarmee gaat S4 Energy de balans in het net houden.

 
 views 
    0 likes
Energy Island Goeree Overflakkee

Goeree Overflakkee wordt een energy island

Goeree Overflakkee heeft de ambitie om in 2020 energieleverancier te zijn. De overtollige energie wordt omgezet in waterstof via H2G-O

 
 views 
    0 likes
HyStock

WaterstofHub HyStock

HyStock is een installatie van 1 Megawatt (MW) waarin zonenergie wordt omgezet in waterstof. Deze 'aardgasbuffer' biedt kansen voor de energietransitie.

 
 views 
    0 likes
Sofie, een wereld zonder fossiel

Sofie – Open Flexibele Energienetwerken

SOFIE identificeert en valideert essentiële socio-technische factoren en operationele thema’s voor open flexibele energienetwerken

 
 views 
    0 likes
Archypel waterstof brandstofcel

Archypel

Archypel richt zich op het uitwerken van de techniek voor kleinschalig energieopslag met waterstof en de commerciële haalbaarheid van zo’n systeem.

 
 views 
    0 likes
BE+ Bedrijventerrein

BE+ Bedrijventerrein

Bedrijventerreinen Energiepositief (BE+) verduurzaamt bedrijventerreinen in Nederland. Doel: Het bedrijventerrein wordt energiepositief en CO2 neutraal.

 
 views 
    0 likes
lamilo

LaMiLo: Last Mile Logistics

Het EU LaMiLo project (Last Mile Logistics) streeft naar een efficiëntere en geïntegreerde logistieke aanpak naar en in alle steden van Noordwest-Europa.

 
 views 
    0 likes
Opportunities and Barriers Low Carbon Open Data Program

Opportunities and barriers for opening research databases in low carbon energy research

EU-project Opportunities and Barriers Low Carbon Open Data. Hoofddoel: eisen stellen aan nieuwe Horizon 2020 projecten mbt gebruik data derden.

 
 views 
    0 likes
Nationale EnergieAtlas (NEA)

Nationale EnergieAtlas (NEA)

Op de Nationale EnergieAtlas vindt u kaarten over bestaande traditionele en duurzame energie. De NEA geeft inzicht in de potentie voor verduurzaming.

 
 views 
    0 likes
energie-in-beeld

Energie in Beeld

Energie in Beeld is voor gemeenten en provincies met Enexis, Liander, Stedin of Cogas als netbeheerder. Reacties op uw klimaatbeleid worden zichtbaar.

 
 views 
    0 likes
400 kW batterij voor EV op Jaarbeurs Utrecht

400 kW batterij voor EV op Jaarbeurs Utrecht

Op P4 van de Jaarbeurs in Utrecht komt een 400 kW Tesla batterij die opgeladen wordt met stroom uit de zonnepanelen en de laadpalen van stroom voorziet.

 
 views 
    0 likes
Energietransitieplan Loppersum

Energietransitieplan Loppersum

Er is een energietransitieplan opgesteld dat Loppersum verder moet verduurzamen. Bewoners worden geholpen met energiebesparing en eigen energieopwek

 
 views 
    0 likes
PowerParking Lelystad

PowerParking Lelystad

Powerparking, een pilotproject op Lelystad Airport Businesspark, gaat duurzame energiecentrales maken van parkeerterreinen.

 
 views 
    0 likes
JEM 2.0 Tesla thuisbatterij

JEM 2.0: Jouw EnergieMoment 2.0

De pilot ‘Jouw Energie Moment 2.0’ - JEM 2.0 - draait in Breda en Etten-Leur en ontwikkelt businessmodellen voor verduurzaming van het energienet.

 
 views 
    0 likes
Bothoven wordt zelfvoorzienend

Bothoven wordt zelfvoorzienend

Bothoven - een wijk in Enschede - wil in 2040 zelfvoorzienend zijn. Dankzij een slim net wil men vraag en aanbod van energiebronnen aan elkaar koppelen.

 
 views 
    0 likes
Hof van Twente

Hof van Twente wordt klimaatneutraal

'Hof van Twente' heeft een heldere route om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Projecten zorgen ervoor dat de gemeente zelfvoorzienend gaat worden.

 
 views 
    0 likes
INTERFACE Strijp-S

Interface: living lab voor Flex

INTERFACE richt zich op systeemintegratie in de energievoorziening. Ofwel: hoe kunnen we in een stedelijke omgeving energienetten in elkaar verknopen.

 
 views 
    0 likes
Slim Wonen Gaasperdam

Slim Wonen Gaasperdam

Met Zon PV projecten en de vervanging van gas als kook- en verwarmingsbron wil de Amsterdamse wijk Gaasperdam naar een lokale energiecoöperatie toegroeien.

 
 views 
    0 likes
14 Eindhovense SmartLofts

14 ‘Live the Future’ SmartLofts

14 SmartLofts in Eindhoven krijgen groene energie op gelijkstroom en voorzien door zonnepanelen en een batterij. IoT reguleert de energie.

 
 views 
    0 likes
buurtbatterij rijsenhout

Buurtbatterij Rijsenhout

In Rijsenhout hebben Liander en Tegenstroom een buurtbatterij geplaatst. Bewoners krijgen binnenkort eigen opgewekte zonne-energie via de buurtbatterij.

 
 views 
    0 likes
SmartGrid Rotterdam

Smart Grid Stadshavens Rotterdam

Rotterdam krijgt een Smart Grid met 20.000 aansluitingen in Merwe-Vierhaven. Het project is uniek door de schaalgrootte: een potentiële nieuwe energiemarkt

 
 views 
    0 likes
Pico energie-informatieportaal

PICO energie-informatieportaal

Energie-informatieportaal van PICO is een nieuwe tool om de energietransitie te versnellen. PICO geeft snel en betrouwbaar inzicht in de energietransitie op lokaal niveau.

 
 views 
    0 likes
100.000 EV’s in 2020

100.000 EV’s in 2020

100.000 EV's in 2020 is het doel van de provincie Brabant. 100.000 EV's in 2020 is een uitwerking van diverse proefprojecten.

 
 views 
    0 likes
Randstad 380 kV

Randstad 380 kV

TenneT bouwt met Randstad 380 kV aan een elektriciteitsnetwerk tussen Wateringen en Beverwijk dat klaar is voor de toekomst.

 
 views 
    0 likes
Windpark Drenthe, Groningen, Hondsrug

Windpark Drenthe, Groningen, Hondsrug

Het windpark in de driehoek Drenthe, Groningen, Hondsrug bestaat uit 45 windmolens van 3 MW. Genoeg om 150.000 huishoudens van groene stroom te voorzien.

 
 views 
    0 likes
Hoogspanning Eemshaven 380 kV

Hoogspanning Eemshaven 380 kV

TenneT wil de huidige hoogspanning masten vervangen door masten met een compacter magneetveld tussen Eemshaven en Vierverlaten.

 
 views 
    0 likes
60-cell format modules

CHAMP 60-cell format modules

CHAMP - World Champion 60 pv-cell format modules - integrate industrially viable bifacial and back contact cell technology.

 
 views 
    0 likes
Liander Power to Flex

Power to Flex – NL/DLD

Power to Flex - een consortium van zeventien bedrijven, hogescholen en overheden uit de Duits-Nederlandse grensregio -verkennen de mogelijkheden voor opslag van energie.

 
 views 
    0 likes
COMPASS for PV

COMPASS for PV

COMPASS explores, combines, and demonstrates high-performance and manufacturability of such novel, high-potential passivating contact materials for PV

 
 views 
    0 likes
FITS Façade panel with invisible thermal solar collector

FITS PV gevelpanelen

Het project ‘FITS’ wil een gevelpaneel voor gebouwen ontwikkelen met een onzichtbare geïntegreerde thermische zonnecollector

 
 views 
    0 likes
AMDIS - Automatic Malfunction Detection for Improvement of solar PV yield

AMDIS Zonnestroomtechnologie

Het doel van AMDIS is de ontwikkeling en validering van een automatisch methode die problemen met Zon-PV systemen signaleert zodat ze worden opgelost.

 
 views 
    0 likes
Liander, GreenerBuildings KIEM Energieprestaties gebouwenKIEM Energieprestaties gebouwen

KIEM Energieprestaties gebouwen

KIEM - Kwaliteit door Integrale evaluatie van Energie- en Milieuprestaties van gebouwen. Hoort bij Energieregelsystemen en -diensten TKI Urban Energy.

 
 views 
    0 likes
growders

GROWDERS – grid connected storage

Within the GROWDERS project, 2 L-ion batteries an a flywheel are designed, built and combined with an energy storage inverter and a control unit.

 
 views 
    0 likes
Roadmap Energietransitie

Roadmap Energy Transition

Roadmap Energy Transition - De regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) wil in 2030 energieneutraal zijn. Alle inwoners zouden hieraan bijdragen

 
 views 
    0 likes
EcoGrid System Balancing

Ecogrid

The EcoGrid EU test participants have been invited to training sessions in Villa Smart. A team give advice regarding their role and the new equipment.

 
 views 
    0 likes
‘AC or DC: Who wins the battle!’

DID: Domestic Intelligent DC

DID Grid - Domestic Intelligent DC Grid - ICT technology in a domestic grid and uses a voltage that can be directly coupled to the DC bus of the latest generation of electric and plug-in hybrid vehicl

 
 views 
    0 likes
Onbalans reductie door energy pooling Eboilers

Energy pooling Eboilers

Onbalans reductie door energy pooling Eboilers. Dat is het doel van dit initiatief: een samenwerking tussen Peeeks en Eneco.

 
 views 
    0 likes
Utrecht het nieuwe centrum

Utrecht Het Nieuwe Centrum

Utrecht Het Nieuwe Centrum wordt een toonbeeld van duurzame en gezonde verstedelijking aan de westkant van Utrecht centrum. Doel: klimaatneutraal gebied.

 
 views 
    0 likes
Arnhem voorbeeld groene stroom gemeente vindt Greenpeace

V-Storage Batterijopslag

V-Storage Batterijopslag transformeert gebruikte busbatterijen in een grote container tot een energiesysteem. V-Storage is een joint venture van de VDL Groep en Scholt Energy Control.

 
 views 
    0 likes
Zonnepark Bronckhorst

Zonnepark Bronckhorst

IN Zonnepark Bronckhorst gaan natuur en duurzaamheid hand in hand. Op het terrein van 7 hectare komt een uniek zonnepark waar mensen kunnen recreëren in de natuur en al wandelend innovatieve toepassi

 
 views 
    0 likes
EASI Autonome Energiewijk II

EASI Autonome Micro Grids

EASI: Energy Autonomous Smart Micro Grids. Het micro grid moet kunnen overschakelen naar en van het hoofdnet. Hiervoor wordt besturingssysteem ontwikkeld.

 
 views 
    0 likes
Hotel BREEZE

Hotel BREEZE

Bronsema Consult ontwierp het EWF concept dat nu uitgevoerd wordt in Hotel Breeze. Het Breeze hotel wordt hiermee het eerste zero-energy hotel ter wereld.

 
 views 
    0 likes
smart charging

Lombok Smart Solar Charging

In de Utrechtse wijk Lombok worden autobatterijen van elektrische auto's gebruikt als kleine energiecentrale voor de opslag van zelf opgewekte zonne-energie.

 
 views 
    0 likes
Heatmatcher IDEGO Hero Balancer

IDEGO energiebeheersysteem voor gebouwen

IDEGO ontwikkelde een slim zelfsturend systeem dat de meest comfortabele, duurzame en economisch gunstige wijze van energieopwekking voor gebouwen bepaalt.

 
 views 
    0 likes
PV SiMS multi agent

Multi Agent controlled Smart Grid

PV Sims: dit project ontwikkelt een gedistribueerde regeltechniek op basis van agents, waarbij een agent zelflerende eigenschappen bezit met betrekking tot het individuele gebruiksprofiel van zijn kla

 
 views 
    0 likes
Can we nudge consumers to shift their electricity consumption?

Nudging Demand Response, Zaltbommel

Alliander betrok Zaltbommel huishoudens succesvol met de nieuwe aanpak via 'Nudging'. Een besparing van tijd en geld en het levert honderden heel enthousiaste deelnemers op.

 
 views 
    0 likes
Logo City-zen

City-zen New Urban Energy

In City-zen ontwikkelen de projectpartners, samenwerkingsmodellen en methodes voor de ontwikkeling van Smart Cities. Bewoners in wijken in Amsterdam en Grenoble (FR) streven ernaar om energieneutraal

 
 views 
    0 likes
Switch2SmartGrids, TESG114008

Switch2SmartGrids, TESG114008

Switch2SmartGrids integreert de Virtuele Synchrone Generator technologie in commerciële PV string-, micro- en batterijomvormers voor netbalans.

 
 views 
    0 likes
Flexible and future power links for smart grids (FLINK)

FLINK – Flexible power links

Flexible and future power links for smart grids (FLINK), onderzoekt netbalancering en vermogensalgoritmes voor optimaal supply/demand management.

 
 views 
    0 likes

Standard Grids, Smart Homes, een ideale combinatie

Flexibiliteit en net balancering zijn de kansen om de netwerkkosten in de hand te houden. Het doel van dit project is om netaansluitingen zo weinig mogelijk te belasten.

 
 views 
    0 likes
SMARTCOVA - Slimme MarktAansluitingen

SMARTCOVA – Slimme MarktAansluitingen

SMARTCOVA maakt een koppeling op de abstractie laag infrastructuur om het potentieel aan flexibiliteit in vastgoed sneller en goedkoper te ontsluiten.

 
 views 
    0 likes
Nul-op-de-Meter woningen in Groningen

Eerste portiek etagewoningen naar nul-op-de-meter

In de Groningse wijk Paddepoel zijn de eerste 48 portiek etagewoningen opgeleverd die gerenoveerd zijn naar nul-op-de-meter.

 
 views 
    0 likes
Klachten over Nul-op-de-Meter woningen in Tilburg

18 Nul-op-de-Meter huurwoningen in Tilburg

In de Tilburgse Le Sage ten Broekstraat leverde Ballast Nedam en Woningcorporatie Tiwos in 2015, 18 Nul-Op-de-Meter (NOM) jaren vijftig woningen op. De verbouwing duurde 1 dag.

 
 views 
    0 likes

Proef slim energienetwerk MKB-bedrijventerrein Groningen

Op 1 maart 2016 start in Zuid-Oost Groningen een proef met slimme netten op een mkb-bedrijventerrein. 800 bedrijven gaan een jaar, slim en flexibel om met hun energievraag. Er wordt onderzocht hoeveel

 
 views 
    0 likes
EnergieAtlas

EnergieAtlas

De Amsterdamse EnergieAtlas brengt alle data op het gebied van energieverbruik, kansen voor besparing en groene energiebronnen in de stad bij elkaar. Per buurt, wijk en zelfs per blok.

 
 views 
    0 likes
Nieuw Buinen wordt Energieneutraal

176 huizen energieneutraal in Nieuw Buinen

In Nieuw Buinen en Stadskanaal worden 176 jaren ´70 woningen energieneutraal. De huizen leveren een besparing van circa 230.560 m3 gas en 522.720 kWh op.

 
 views 
    0 likes
VNG energieatlas woningen

130 NOM woningen Maarssen

In Maarssen worden 130 rijwoningen energieneutraal gemaakt. De huizen zijn gebouwd tussen 1946 – 1965 en leveren een besparing van circa 170.000 m3 gas en 386.100 kWh op.

 
 views 
    0 likes
200 NOM huizen in Soest

200 NOM huizen Soest

In Soest worden 200 huizen energieneutraal gemaakt. De huizen zijn gebouwd tussen 1946 – 1965 en leveren een besparing van circa 262.000 m3 gas en 594.000 kWh op.

 
 views 
    0 likes
heerhugowaard NOM woning

180 NOM huizen Heerhugowaard

In Heerhugowaard worden 180 huizen omgebouwd naar Nul-op-de-Meter (NOM) woningen. Ze leveren een besparing van circa 235.800 m3 gas en 534.600 kWh op.

 
 views 
    0 likes
109 energieneutrale huizen in Soesterberg

109 NOM huizen Soesterberg

In Soesterberg worden 109 rijwoningen energieneutraal gemaakt. De huizen leveren een energiebesparing van circa circa 142.790 m3 gas en 323.730 kWh.

 
 views 
    0 likes
Duurzaam Ameland Zonnepark

Duurzaam Ameland Zonnepark

Zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf in de Ballumerbocht. In 2014 zijn er 105 zonnepanelen aangebracht, met een verwachte opbrengst van 25.372 kWh per jaar.

 
 views 
    0 likes

Duurzaam Ameland methaan brandstofcellen

Brandstofcellen. Op Ameland zijn 45 brandstofcellen (2 kWe) geplaatst die onderdeel gaan worden van het smart grid op Ameland. De brandstofcellen zijn op afstand aan te sturen.

 
 views 
    0 likes
PowerMatching City

Energy Behavior in Student Hotels

Energie besparen als anderen de rekening betalen: dat is de uitdaging van het onderzoek in Student Hotels TESA113012. In dit project worden diverse veldexperimenten naar gedragsaspecten van energiebes

 
 views 
    1 likes
topsector energie systeemintegratie

The impact of labelling of green electricity on consumers and environment

The objective of the RES-EM project is to give insights in the technical, economic and societal impacts of the growth in renewable energy given the current as well as alternative designs of the electr

 
 views 
    0 likes
Energysense

EnergySense onderzoekt energiegedrag

Energysense is a high-quality knowledge infrastructure that will grow to include data from households. 10,000 households, 10 years, 1 complex infrastructure

 
 views 
    0 likes
Data privacy

Privacy Enhancing Technologies

The PET project started from an academic conference paper published in 2011 that presented an aggregation protocol designed to protect the privacy of smart meter data.

 
 views 
    0 likes
Systeemintegratie en de rol van energieopslag

Studie systeemintegratie – de rol van de eindgebruik

Dit onderzoek richt zich op de toekomstige rol van de eindgebruiker van energie. Hierin komt een aantal vragen aan bod.

 
 views 
    0 likes
Systeemintegratie en de rol van energieopslag

Routekaart Energieopslag 2030

In november 2013 vroeg Topteam Energie om een advies uit te brengen over ‘Systeemintegratie’. Deze roadmap voor energieopslag met de focus op elektriciteit, is het resultaat.

 
 views 
    0 likes
Systeemintegratie en de rol van energieopslag

Systeemintegratie en flexibiliteit – Eindrapport Mix Fossiel/Duurzaam

Onderzoeksrapport Topsector Energie - Systeemintegratie en flexibiliteit: de veranderende relatie tussen fossiele en hernieuwbare bronnen in de Nederlandse energievoorziening.

 
 views 
    0 likes
Herman breidt uit: stroomsturing vraag & aanbod

Herman Smart Grids

Herman Smart Grids: fysieke stroomsturing. Het project is uitgebreid met experimenten met het aansturen van boilers/warmtepompen en accu's.

 
 views 
    0 likes
Energy management strategies for interconnected smart microgrids

Interconnected smart microgrids

Interconnected smart microgrids proposes a unified approach to the modeling, control and energy management of interconnected ac and dc microgrids.

 
 views 
    0 likes
1000 slimme huishoudens

1000 slimme huishoudens

Hoe maakt de slimme meter huishoudens slimmer? 1000 slimme huishoudens krijgen met real-time informatie over het eigen energieverbruik, gekoppeld aan maatadvies, kansen om hun energieverbruik aan te p

 
 views 
    0 likes
PowerMatcher 2.0 - Flexible Power Alliance Network (FAN)

Piloting with 6 PMU’s in a 50kV distribution grid for reliably integrating RES

Project: “Proof of Concept”; implementation of new technology in the grid, study of added value of PMUs via key application, Open Data: involvement of non-contracted alliance partners

 
 views 
    0 likes
Amsterdam Smart City, Smart Offices

Smart Offices

Smart Offices is een proeftuin waarin onderzocht wordt hoe optimaal gebruik gemaakt kan worden van de wisselende prijzen van energie uit duurzame bronnen.

 
 views 
    0 likes
PowerMatcher 2.0 - Flexible Power Alliance Network (FAN)

PowerMatcher 2.0 – Flexible Power Alliance Network (FAN)

The redesigned PowerMatcher provides easier utilization in smart grids, by grid companies, aggregators and local energy collectives. It also contains a new congestion management tool for electricity g

 
 views 
    0 likes
EASI Autonome Energiewijk II

Autonome Energiewijk II

Autonome Energiewijk II: Een technisch en IT ontwerp van een autonome wijk voor de komende vijf jaar op basis van de wensen van de wijk

 
 views 
    0 likes
Switch2SmartGrids, TESG114008

FlexiForFuture (ADAPNER)

Flexiforfuture biedt inzichten in haalbaarheid van flexibiliteitsconcepten gebaseerd op reële data (Entrance) synergie tussen modelvorming en praktische ontwikkeling.

 
 views 
    0 likes

Ready Proof of Principle

Realiseren Proof of Principle 5 autonome huishoudens (gesimuleerd). Concept technische autonomie van woningen en consequenties: kosten, middelen, efficiency

 
 views 
    0 likes

EcoNexis Huis

Het EcoNexis huis in Zwolle is het eerste huis in Nederland waar u nu al kunt ervaren hoe een slim energienet of ‘smart grid’ straks in een doorsnee huishouden werken.

 
 views 
    0 likes
Kostenreductie MS/LS Instrumentatie (KRIS)

Kostenreductie MS/LS Instrumentatie (KRIS)

Het project KRIS ontwikkelt een open platform om gemeenschappelijk onderdelen te benutten voor verschillende functionaliteiten in één MS/LS-station.

 
 views 
    1 likes
Powermatcher schema

PowerMatcher

De powermatcher berekent het comfort van de klant, het piekscheren van de Netbeheerder en de onbalansreductie van de leverancier

 
 views 
    0 likes
van zon krijg je energie

Van Zon krijg je Energie

Met het educatieve pakket 'Van Zon Krijg Je Energie' wil Enexis basisschoolkinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennis laten maken met de energie van nu en de toekomst.

 
 views 
    0 likes
Samen slim met energie

Samen Slim met Energie

Coöperatie DEH in Haaren (NB) werkt samen met Enexis in ‘Samen Slim met Energie’ aan het mobiliseren van flexibiliteit in het gebruik van elektriciteit.

 
 views 
    0 likes
SEC Forecasting Smart Energy Markets

SEC Forecasting Smart Energy Markets

Het SEC onderzoekt en demonstreert via het lopende project 'Proeftuin Smart Energy Collective & Co' (ProSECco) slimme energie netwerken in de praktijk.

 
 views 
    2 likes

Realizing the smart grid

Realizing the smart grid: aligning consumer behavior with technological opportunities. Reliable scenarios for consumer adoption and use.

 
 views 
    0 likes
Energy in the Build Environment

Energy in the Build Environment

The Energy in the Build Environment (EBE) research sets goal for highly energy efficient buildings which are affordable and improve the quality of life.

 
 views 
    0 likes
E-balance

E-balance

E-balance goal: Introducing intelligent solutions that combine the control of energy production and consumption helps to achieve the best efficiency.

 
 views 
    0 likes
Pilot Smart Storage

Pilot Smart Storage

Pilot Smart Storage. In de Etten-Leurse woonwijk De Keen staat al sinds 2012 een buurtbatterij die ongebruikte energie van zonnepanelen opslaat.

 
 views 
    0 likes
Kostenreductie MS/LS Instrumentatie (KRIS)

Flexibele elektriciteitsnetten voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen

Dit project gaat op zoek naar een nieuwe architectuur voor het elektriciteitsnet op wijkniveau. Dat moet voldoende flexibel zijn om de aansluiting van nog veel meer decentrale opwekkers mogelijk te ma

 
 views 
    0 likes

SmartProofS

Het ontwikkelen en testen van een Smart Power System dat decentrale elektriciteitsopwekkers in onze elektriciteitsvoorziening inpast en aanstuurt.

 
 views 
    0 likes
Geerpark Brabant

Slimme netten in Brabant

Geerpark is een wijk waar de woningen worden uitgevoerd met een EPC van 0.4 of beter. De focus wordt aangebracht op de slimme koppeling van de energiesystemen, het realiseren van financieel interessan

 
 views 
    2 likes
PowerMatcher 2.0 - Flexible Power Alliance Network (FAN)

Selfhealing Grid

Een van de belangrijkste taken van een netbeheerder is om te zorgen voor een betrouwbaar en efficiënt energietransport nu en in de toekomst. Daarom doet Stedin onderzoek naar mogelijkheden die de duu

 
 views 
    0 likes
IJburg smart grid fase 2

IJburg fase 2

IJburg moet klimaatneutraal. O.a. door veel hernieuwbare energie op te wekken. Hoe houdt het Net zich? IJburg 2 onderzoekt de mogelijkheden voor netbalans.

 
 views 
    0 likes
Brainport development SG: Airey wijk

Brainport development SG: Airey wijk

In co-creatie zijn in de Aireywijk in Eindhoven 115 woningen klaargemaakt ten behoeve van de verduurzaming van de wijk op basis van 5 configuraties

 
 views 
    0 likes
Smart Power City Apeldoorn

Smart Power City Apeldoorn

In Apeldoorn onderzoekt Liander in het Smart Power City hoe het netwerk zich gedraagt wanneer huishoudens zelf energie opwekken. Intelligent middenspanningsnet

 
 views 
    0 likes
toegankelijke energiedata (REI)

Livelab

LiveLab is het expertise- en innovatieplatform voor digitalisering van energienetten.

 
 views 
    0 likes
Sociale innovatie Advanced

Sociale innovatie Advanced

Sociale innovatie Advanced - Leveraging on the empirical data and lessons learnt in real Active Demand (AD) experiences develop actionable frameworks

 
 views 
    0 likes
Strijd om aanvaardbare smart grid standaarden

Strijd om aanvaardbare smart grid standaarden

Om smart grids ('slimme energie netwerken') te realiseren zijn standaarden noodzakelijk. Deze worden ontwikkeld binnen constant veranderende netwerken van organisaties.

 
 views 
    0 likes
EnSO Energy Smart Offices

EnSO: Energy Smart Offices

he EnSO project will develop a scalable energy-aware framework that incorporates dynamic occupant activity recognition and building context knowledge.

 
 views 
    0 likes
toegankelijke energiedata (REI)

Toegankelijke Energie Informatie (TEI)

In dit project wordt verder invulling gegeven aan toegankelijke energie-informatie via een platform met behulp van Open Data Architectuur.

 
 views 
    0 likes
Monitoring en Beheer Gebouwen

MOBEG – Monitoring, Beheer Gebouwen

Binnen het project wordt de mogelijkheid toegevoegd om apparatuur uit te schakelen om energie te besparen, maar ook om automatische Demand Side Management mogelijk te maken door de Coded Power Box (CP

 
 views 
    0 likes
Koempel Energiemanagement

Koempel Energiemanagement

In KOEMPEL wordt onderzocht of vraagsturing van bedrijven een kostenefficiënt alternatief is voor uitbreiden van transformatorcapaciteit.

 
 views 
    0 likes
SGE: Smart Grid Evolution

SGE: Smart Grid Evolution

Het project Smart Grid Evolution gaat alle noodzakelijke voorbereidingen treffen om de realisatie van een dergelijk grootschalige proeftuin in Nederland mogelijk te maken.

 
 views 
    0 likes
Smart Grid in Balans

Flexible and Future Power Links for Smart Grids

DC link geeft ’netbeheerders tegen aanvaardbare kosten een beproefd middel om de flexibiliteit en controle binnen de lagere spanningsniveaus van hun distributienetten te verhogen.

 
 views 
    0 likes
smart grid smart planning

Smart Planning

Smart Planning heeft tot doel om inzicht te krijgen in de baten van Smart Grids voor een efficiënte en effectieve uitrol van smart grids in Nederland.

 
 views 
    0 likes
Smart Grid in Balans

Smart Grid in Balans

Smart Grid in Balans (SGiB) koppelt het aanbod van decentrale energiebronnen en de vraag naar (groene) energie van elektrisch vervoer in een proefomgeving.

 
 views 
    0 likes
Spectre

Cyber Security

Cyber Security: a fundamental basis for Smart Grids onderzoekt we de digitale veiligheid van smart grids kunnen verbeteren.

 
 views 
    0 likes
TDASA Laagspanning

TDASA – Situational Awareness in Networks

Het TDASA-project richt zich op het ontwikkelen van een methodiek en technologie voor de conditiebepaling van het laagspanningsnet.

 
 views 
    0 likes
solar forecasting

Solar Forecasting & Smart Grids

De doelstelling van Solar Forecasting & Smart Grids is de ontwikkeling van een 'tool' om de opbrengst van lokale PV-installaties te voorspellen.

 
 views 
    0 likes
Kostenreductie MS/LS Instrumentatie (KRIS)

CSGriP – Cellular SG Platform

Het CSGriP-project onderzoekt en ontwikkelt een netconcept waarin deelnetten op distributieniveau grotendeels zelfvoorzienend en zelfregulerend opereren.

 
 views 
    0 likes
Transforming Modeling, Cerise SG

CERISE-SG

Het project CERISE-SG (Combineren van Energie- en Ruimtelijke Informatie Standaarden als Enabler – Smart Grids) richt zich op interoperabiliteit, toegespitst op informatiekoppelingen van smart grids

 
 views 
    0 likes
Multi-agent Coordination and Preference Modeling

Storage integrated Multi agent controlled Smartgrid

Storage integrated Multi agent controlled Smartgrid. Nodig: new business relationships between electricity consumers, producers and grid operators.

 
 views 
    0 likes
Smart Grid in Balans

De kunst van het optimaliseren

Door de introductie van ICT, een middels agent technologie ondersteund energie management platform, als koppeling tussen het Smart Grid en de gebouwbeheer/home automation systemen van de gebouwde omge

 
 views 
    0 likes

West Orange test EMS

In het project West Orange wordt bij circa 500 huishoudens in Amsterdam een innovatief Energie Management Systeem (EMS) getest.

 
 views 
    0 likes
Amsterdam Smart City, Smart Offices

Amsterdam Smart City

In Amsterdam worden 10.000 huishoudens door een smart grid gevoed. In dit grid zijn computers en sensoren in de knooppunten van het net geplaatst.

 
 views 
    1 likes
Heerhugowaard: Stad van de zon

Heerhugowaard: Stad van de zon

Deze proeftuin, die gerealiseerd wordt in Heerhugowaard, richt zich op het potentieel van de bestaande bouw in Nederland waarbij gas- en elektriciteitstoepassingen met elkaar in concurrentie worden ge

 
 views 
    1 likes

Intelligent Netwerk Zeewolde

In de gemeente opgewekte duurzame elektriciteit uit zon, wind en biomassa volledig lokaal gebruiken, door deze te koppelen aan bestuurbaar gemaakte energievraag van woningen en bedrijven.

 
 views 
    0 likes
i-Balance brengt balans aan op het Net

i-Balance zorgt voor Netbalans

i-Balance brengt balans op het Net. Balans in de productie en consumptie van energie, balans in controleerbare en niet controleerbare energiebronnen.

 
 views 
    0 likes