Nationale EnergieAtlas (NEA)

Nationale EnergieAtlas (NEA)

Op de Nationale EnergieAtlas vindt u kaarten over bestaande traditionele en duurzame energie. De NEA geeft inzicht in de potentie voor verduurzaming.

 
 views 
    0 likes
energie-in-beeld

Energie in Beeld

Energie in Beeld is voor gemeenten en provincies met Enexis, Liander, Stedin of Cogas als netbeheerder. Reacties op uw klimaatbeleid worden zichtbaar.

 
 views 
    0 likes
PowerParking Lelystad

PowerParking Lelystad

Powerparking, een pilotproject op Lelystad Airport Businesspark, gaat duurzame energiecentrales maken van parkeerterreinen.

 
 views 
    0 likes
Bothoven wordt zelfvoorzienend

Bothoven wordt zelfvoorzienend

Bothoven - een wijk in Enschede - wil in 2040 zelfvoorzienend zijn. Dankzij een slim net wil men vraag en aanbod van energiebronnen aan elkaar koppelen.

 
 views 
    0 likes
Hof van Twente

Hof van Twente wordt klimaatneutraal

'Hof van Twente' heeft een heldere route om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Projecten zorgen ervoor dat de gemeente zelfvoorzienend gaat worden.

 
 views 
    0 likes

3MW batterij uitbreiding Prinses Alexia Windpark

Het Prinses Alexia Windpark in Zeewolde, ook wel ‘De Zuidlob’ genaamd, wordt voorzien van 3MW Lithium-Ion gebruikte autobatterijen.

 
 views 
    0 likes
Giessenwind

Windpark Giessenwind met energieopslag

De Nederlandse primeur: windenergie met energieopslag. Windpark Giessenwind is het eerste project van Nederland dat windenergie en energieopslag combineert.

 
 views 
    0 likes
buurtbatterij rijsenhout

Buurtbatterij Rijsenhout

In Rijsenhout hebben Liander en Tegenstroom een buurtbatterij geplaatst. Bewoners krijgen binnenkort eigen opgewekte zonne-energie via de buurtbatterij.

 
 views 
    0 likes
Biogasnetwerk Twente

Biogasnetwerk Twente

Het Biogasnetwerk Twente: ransport van ruw biogas van producent naar de centrale opwerkinstallatie, wordt groen gas, geschikt voor het gastransportnetwerk.

 
 views 
    0 likes
Windpark Drenthe, Groningen, Hondsrug

Windpark Drenthe, Groningen, Hondsrug

Het windpark in de driehoek Drenthe, Groningen, Hondsrug bestaat uit 45 windmolens van 3 MW. Genoeg om 150.000 huishoudens van groene stroom te voorzien.

 
 views 
    0 likes
Liander Power to Flex

Power to Flex – NL/DLD

Power to Flex - een consortium van zeventien bedrijven, hogescholen en overheden uit de Duits-Nederlandse grensregio -verkennen de mogelijkheden voor opslag van energie.

 
 views 
    0 likes
growders

GROWDERS – grid connected storage

Within the GROWDERS project, 2 L-ion batteries an a flywheel are designed, built and combined with an energy storage inverter and a control unit.

 
 views 
    0 likes
Roadmap Energietransitie

Roadmap Energy Transition

Roadmap Energy Transition - De regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) wil in 2030 energieneutraal zijn. Alle inwoners zouden hieraan bijdragen

 
 views 
    0 likes
MediaPark circulaire warmte

MediaPark circulaire warmte

Op het MediaPark wordt circulaire verwarming, koude en elektriciteit toegepast. De warmte en koude zorgen voor ruimteverwarming en koeling in studios

 
 views 
    0 likes
Zonnepark Bronckhorst

Zonnepark Bronckhorst

IN Zonnepark Bronckhorst gaan natuur en duurzaamheid hand in hand. Op het terrein van 7 hectare komt een uniek zonnepark waar mensen kunnen recreëren in de natuur en al wandelend innovatieve toepassi

 
 views 
    0 likes
Hotel BREEZE

Hotel BREEZE

Bronsema Consult ontwierp het EWF concept dat nu uitgevoerd wordt in Hotel Breeze. Het Breeze hotel wordt hiermee het eerste zero-energy hotel ter wereld.

 
 views 
    0 likes
Stedelijke duurzame mobiliteit

E-Harbours Zaanstad

E-Harbours Zaanstad or 'Green power to heat' was the cooperation with different stakeholders on the development of a “smart and open energy system”.

 
 views 
    0 likes
smart charging

Lombok Smart Solar Charging

In de Utrechtse wijk Lombok worden autobatterijen van elektrische auto's gebruikt als kleine energiecentrale voor de opslag van zelf opgewekte zonne-energie.

 
 views 
    0 likes
Waterstof door gaspijpleiding in Zeeland

Gaspijpleiding voor waterstof

Dow Benelux, Yara en ICL-IP Terneuzen gaan onderling waterstof uitwisselen via een bestaande gaspijpleiding van Gasunie, onder het Kanaal bij Terneuzen.

 
 views 
    0 likes
Heatmatcher IDEGO Hero Balancer

IDEGO energiebeheersysteem voor gebouwen

IDEGO ontwikkelde een slim zelfsturend systeem dat de meest comfortabele, duurzame en economisch gunstige wijze van energieopwekking voor gebouwen bepaalt.

 
 views 
    0 likes
EnergieAtlas

EnergieAtlas

De Amsterdamse EnergieAtlas brengt alle data op het gebied van energieverbruik, kansen voor besparing en groene energiebronnen in de stad bij elkaar. Per buurt, wijk en zelfs per blok.

 
 views 
    0 likes
Duurzaam Ameland Zonnepark

Duurzaam Ameland Zonnepark

Zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf in de Ballumerbocht. In 2014 zijn er 105 zonnepanelen aangebracht, met een verwachte opbrengst van 25.372 kWh per jaar.

 
 views 
    0 likes

Duurzaam Ameland methaan brandstofcellen

Brandstofcellen. Op Ameland zijn 45 brandstofcellen (2 kWe) geplaatst die onderdeel gaan worden van het smart grid op Ameland. De brandstofcellen zijn op afstand aan te sturen.

 
 views 
    0 likes
Duurzaam Ameland hybride warmtepompen

Duurzaam Ameland hybride warmtepompen

Op Ameland is een start gemaakt met de uitrol van 45 hybride warmtepompen in de gebouwde omgeving. Deze warmtepompen worden onderdeel van het smart grid op het eiland.

 
 views 
    0 likes
Zonneboiler, Zebulon

050 Zon

50 zonneboilers van een nieuwe generatie zijn in de gemeente Groningen geplaatst bij verschillende gezin-samenstellingen.

 
 views 
    0 likes
brandstofcel, HRE ketel, Arnhem, gemeente gelderland, Gasterra, CO2, Electriciteit

10.000 HRe ketels

10.000 HRe ketels voor de provincie Gelderland. GasTerra wekt decentraal elektriciteit op met groen gas met een rendement van ca. 100%

 
 views 
    0 likes
Herman breidt uit: stroomsturing vraag & aanbod

Herman Smart Grids

Herman Smart Grids: fysieke stroomsturing. Het project is uitgebreid met experimenten met het aansturen van boilers/warmtepompen en accu's.

 
 views 
    0 likes
Samen slim met energie

Samen Slim met Energie

Coöperatie DEH in Haaren (NB) werkt samen met Enexis in ‘Samen Slim met Energie’ aan het mobiliseren van flexibiliteit in het gebruik van elektriciteit.

 
 views 
    0 likes
Energy in the Build Environment

Energy in the Build Environment

The Energy in the Build Environment (EBE) research sets goal for highly energy efficient buildings which are affordable and improve the quality of life.

 
 views 
    0 likes
Pilot Smart Storage

Pilot Smart Storage

Pilot Smart Storage. In de Etten-Leurse woonwijk De Keen staat al sinds 2012 een buurtbatterij die ongebruikte energie van zonnepanelen opslaat.

 
 views 
    0 likes
Smart Grid in Balans

Microgrid Bronsbergen Zutphen

Op het terrein van Zutphense vakantiepark Bronsbergen heeft netbeheerder Liander een zelfstandige elektriciteitsvoorziening aangelegd, gevoed door ruim 3.000 vierkante meter zonnepanelen op 108 van de

 
 views 
    1 likes
Smart Grid V2X Energy & Mobility

Smart Grid V2X Energy & Mobility

Smart Grid V2X Energy & Mobility (V2X): Inzetten van EV's voor een beter energiegridmanagement. Oplossingsrichting: Bi-directioneel laadsysteem gekoppeld aan een slim energiemanagement systeem.

 
 views 
    0 likes
Smart Grid in Balans

Storage integrated Multi agent controlled Smartgrid

Een andere opbouw van de elektriciteitsvoorziening en een aanpassing achter de (zakelijke) relatie tussen de zelf stroom opwekkende consument (prosument), de elektriciteitsleverancier en de netwerkope

 
 views 
    0 likes

Smart Grid Meppel Energie

Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de wijk, genaamd Nieuwveense Landen, is dat de toekomstige bewoners optimaal wooncomfort dienen te krijgen tegen de laagste kosten en minimale belas

 
 views 
    1 likes

Cloud Power Texel, demonstratie van het Cloud Power concept

Op het eiland Texel bestaat reeds een groep van deze actieve betrokken die zich hebben georganiseerd in de coöperatie TexelEnergie. Hun doel is om hun energievoorziening in 2020 volledig zelfvoorzien

 
 views 
    0 likes

Proeftuin LochemEnergie

Proeftuin LochemEnergie doet praktijkervaring op met het inpassen van decentraal opgewekte duurzame energie in een bestaand net. De coöperatie proeftuin beslaat 250 huishoudens.

 
 views 
    2 likes
PrimAviera Warmteweb

PrimAviera: Tuinbouw op Gelijkspanning

Glastuinbouwgebied PrimAviera krijgt grootschalig toepassen van zonnepanelen, een warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK) en een gelijkspanning-net.

 
 views 
    0 likes

Intelligent Netwerk Zeewolde

In de gemeente opgewekte duurzame elektriciteit uit zon, wind en biomassa volledig lokaal gebruiken, door deze te koppelen aan bestuurbaar gemaakte energievraag van woningen en bedrijven.

 
 views 
    0 likes

EWEB 2.0 bij ECW Netwerk

EWEB 2.0 realiseert dat elektriciteit, gas en geothermische energie bijna real time en geautomatiseerd worden verhandeld tussen de deelnemers.

 
 views 
    0 likes