
Fastned laadpalen naar Londen

Fastned maakte bekend dat hun snellaadstations voor elektrische auto’s nu ook in Londen aangesloten gaan worden. Daarvoor hebben ze een overeenkomst getekend met Transport for London, de gemeentelijke vervoers- en verkeersdienst van de Britse hoofdstad.
300 Fastned snelladers
Londen wil meer elektrische voertuigen op de weg krijgen. Daarvoor moeten er voor 2020 minstens driehonderd snellaadpunten komen. Die moeten helpen om de luchtvervuiling in de miljoenenstad aanzienlijk te verminderen.
In de hele EU met 1 app
Onlangs maakte Fastned ook bekend dat ze de Duitse markt gaan betreden. Uiteindelijk wil het bedrijf in heel Europa een netwerk van snellaadstations realiseren.
Eerder kondigde het Nederlandse bedrijf al aan om te gaan samenwerken met branchegenoten in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen.
Daardoor kunnen elektrische rijders straks met één pasje of app terecht bij laadstations van alle vijf de landen.
Meest gelezen
- -Waterstof in poedervorm als game changer voor de industrie
- -TKi Urban Energy tenders 2016
- -Kolencentrales dicht
Categorieën
- -Energiebewustzijn verhogen, meer flex
- -Energie neutraal bouwen
- -Landelijk energiebeleid
- -Energie opslag
- -Factsheets
- -Subsidie
- -Transport en Mobiliteit
- -Van de netbeheerders
- -Van de redactie
- -Wet- en Regelgeving
Alle blogs
Recente reacties
- -Dat kunnen we helaas niet. U kunt het eventueel vragen aan Netbeheer Nederland: info@netbeheernederland.nl
- -Kunt u ons aub op elektronische manier of gewoon op schrift deze rekenmodellen doen toekomen? Bij voorbaat dank. VvE Chopinplein 1 - 290
- -Waterstofboorhydride is duur omdat het nu nog op basis van ferriet (ijzer) wordt gemaakt. Dit is duur door de hoge temperatoor. Maar binnenkort is er een catalysator in de maak op basis van Tin. Daardoor wordt het snel goedkoper denk ik.
- -Ik vraag me ook af hoe het qua energiebalans precies in elkaar zit. Als er bij de waterstof 'extractie' ook waterstof uit de UPW (=water) komt, zal er bij het produceren van de drager flink wat energie in moeten, want anders klopt de optelsom niet!
- -Ik ben benieuwd of dit de gewekte verwachtingen inderdaad waarmaakt. Ik hoor er in de media niet zoveel over... Het zou een belangrijk obstakel kunnen wegnemen voor het gebruik van waterstof als energiedrager (NIET: energiebron zoals sommige denken. Je zulttoch eerst de H2 uit water moeten maken mbv electrolyse). Dus geen opslag onder 135bar maar gewoon 1bar bij kamertemperatuur! Vraag me wel af waarom je UPW (ultra Pure Water) nodig hebt ipv gedestilleerd water. Contaminatie vh systeem? En wordt dat UPW teruggewonnen of moet je dat bij iedere regeneratie van de vaste stof weer aanmaken? Veel vragen, het is nu half februari 2019 en ik zou wel een update willen van de status!