Nedmag Industries

  • Type organisatie: High tech: Producent / Leverancier van high tech apparatuur

Nedmag Industries (NEDerlandse MAGnesia) is een in Veendam gevestigd bedrijf wat magnesiumzouten wint in de provincie Groningen. Nedmag fabriceert magnesiumproducten op basis van het gewonnen zout.

Nedmag Industries is in Europa marktleider in de productie van Dead Burned Magnesia, gecalcineerd magnesiumoxide of dus met hitte behandeld magnesiumhydroxide en dolomiet.

Onze producten worden gekocht voor zeer uiteenlopende toepassingen.

De belangrijkste zijn:

  • productie van vuurvaste stenen voor het bekleden van cement en staalovens
  • duurzame bleektechniek voor de papier- en pulpindustrie
  • boorspoelingproducten voor de olie- en gasindustrie
  • gladheid- en stofbestrijding op wegen
  • Maar ook kwaliteit kritische sectoren als de voedingsmiddelen- en de cosmetische en medische industrie weten steeds vaker de weg naar Nedmag te vinden.

Producten van Nedmag worden verkocht in Europa, Noord Amerika, het Midden Oosten en Aziƫ.

Het succes van Nedmag berust voor een belangrijk deel op de unieke zoutlaag die zich in miljoenen jaren heeft gevormd op een diepte van 2000 meter in het noorden van Nederland. Deze bevat magnesiumzout van een ongeƫvenaarde zuiverheid. Daardoor zijn wij in staat om zeer hoogwaardige producten te produceren. De zuiverheid van ons magnesiumchloride is zelfs zo hoog dat het wordt gebruikt in cosmetische en medische toepassingen, vergelijkbaar met dodezeezout.

Nedmag locaties

Nedmag is een zelfstandige onderneming met twee productielocaties in Nederland. Een mijnlocatie waar magnesiumchloride wordt gewonnen en een productielocatie waar de productie van hoogwaardige DBM en calciumchloride plaats vindt. Vandaag de dag heeft ons bedrijf 140 medewerkers, die allemaal zeer gemotiveerd zijn om aan de uiteenlopende wensen van onze klanten te voldoen.

Ons motto: getting you closer to perfection.

 

Nedmag Industries
 Billitonweg 1
       9640 AE Veendam,
       Groningen, Nederland
  Bert Jan Bruning   nedmag.nl    info@nedmag.com    +31 598 651 911