Yara Sluiskil BV

  • Type organisatie: Energieleverrancier

Yara is een van de grootste internationale producenten en leveranciers van kunstmest en is actief over de hele wereld. Het van oorsprong Noorse bedrijf heeft kantoren en productielocaties in meer dan 50 landen en verkoopactiviteiten in meer dan 150 landen. Wereldwijd zijn er ruim 10.000 mensen werkzaam bij Yara.  

Chemie

Yara Sluiskil produceert en verkoopt stikstofhoudende meststoffen en technische chemicaliën. Binnen het internationale concern neemt de vestiging in Sluiskil een belangrijke plaats in. Het is de grootste vestiging die meer dan 10 procent van de totale productie omvat, niet minder dan 4,5 miljoen ton per jaar.

Voedsel, klimaat en water

Yara ziet het als haar taak bij te dragen aan de oplossing van wereldwijde vraagstukken op gebied van voedsel, klimaat en water.

  • Bij de productieprocessen van Yara Sluiskil komt CO2 vrij. Dit is een belangrijke groeistof voor planten en kan dus goed worden toegepast in de glastuinbouw.
  • Tuinders in het glastuinbouwgebied Zeeuws-Vlaanderen krijgen CO2 via een pijpleiding die vanaf de fabriek naar het glastuinbouwgebied loopt.
  • Daarnaast komt bij de productie warmte vrij, die via warmtewisselaars de kassen bereikt met een temperatuur van 89 graden Celsius. Dit is voor tuinders de perfecte temperatuur om onder alle omstandigheden de kas te verwarmen.
Yara Sluiskil BV
 Industrieweg 10
       4541 HJ Sluiskil,
       Zeeland, Nederland
  Jon Sletten   www.yara.nl    jon.sletten@yara.com    0115 – 474 318