Dubbelzijdige Bifacial Zonnepanelen

Dubbelzijdige Bifacial Zonnepanelen

Dubbelzijdige Bifacial Zonnepanelen
De innovatieve Cello Technology bestaat uit 12 dunne draden in plaats van 3 rail die de energieproductie verbeteren en de betrouwbaarheid van de module vergroten.

De LG NeON™ 2 BiFacial is gebaseerd op de bekende high-performance LG NeON™ 2-module, winnaar van de Intersolar Award 2015.

Aan de voorzijde levert de nieuwe module, dankzij de 60 zeer effciënte monokristallijne cellen, een vermogen van 300 Watt piek (Wp).

Vanwege het gebruik van bi-facial cellen, lichtdoorlatende folie aan de achterzijde en het gebruik van CELLO-technologie kan de kracht van de LG NeON™ 2 BiFacial optimaal worden benut. Door de ‘bifacial bonus’ kan bij veel zonlicht het vermogen van de LG NeON™ 2 BiFacial worden opgeschroefd tot 375 Watt.

BiFacial

De opvolger van de populaire Monox Neon, de LG NeONTM 2, is gebaseerd op high-performance Cello Technology. Op 1640 x 1000 mm en 60 mono-kristallijne cellen heeft de module een piekvermogen tot 320 Watt. De innovatieve Cello Technology bestaat uit 12 dunne draden in plaats van 3 rail die de energieproductie verbeteren en de betrouwbaarheid van de module vergroten.

Daarnaast is de LG NeONTM 2 is duurzamer dan zijn voorganger. Het frontpaneel kan weerstaan ​​6,000 Pascal (Pa) van mechanische sterkte – een stijging van 11%. De duurzaamheid van het achterpaneel steeg met meer 200% naar 5.400 Pa. In de praktijk betekent dit dat het zonnepaneel stormbestendig is.

Het versterkte ontwerp van de module gaat hand in hand met een verlengde garantie. In plaats van tien jaar, krijgen klanten 12 jaar garantie op de LG NeONTM 2 zonnepanelen.

Minimale energieafname over de looptijd

De jaarlijkse afname van de energieopbrengst is ook verlaagd met maximaal 2% in het eerste jaar en maximaal 0,6% in de volgende 24 jaar. Dit betekent dat de gebruiker nog minstens 83,6% van de initiële uitvoer ontvangt na 25 jaar, tegenover 81,2% van eerdere generaties.

 

Zonnepark in Vaassen

Tempress Systems is in Vaassen is in maart 2017 begonnen met de bouw van het grootste Europese zonnepark dat uitgerust is met bifacial zonnepanelen.

Het zonnepark krijgt een vermogen van 400 kilowattpiek en wordt uitgerust met zonnepanelen van Yingli Solar, te weten n-type Panda bifacial zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren door Tempress Systems samen met Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en Yingli Solar ontwikkeld.

Testresultaten

Zie hier de resultaten van de test Yingli zonnepanelen ten opzichte van andere merken.

SDE+ subsidie

In totaal worden er 1.428 zonnepanelen met een vermogen van 275 tot 280 wattpiek per stuk geplaatst.

Het zonnepark is ontwikkeld in samenwerking met Sparkling Projects en de engineering en installatie wordt verzorgd door Schulz Systemtechnik. Het Duitse Benz Alusysteme levert het montagesysteem terwijl APsystems de micro-omvormers levert. Het zonnepark – dat gerealiseerd wordt met SDE+-subsidie, wordt gefinancierd door ASN Bank.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties