StartUp, Trending, energieopslag, remote control, demand piekbelasting

StartUp vangt energiepieken op door vraagsturing

StartUp, Trending, energieopslag, remote control, demand piekbelastingStartUp Peeeks vangt energiepieken op door gebruik te maken van bedrijfsbuffers. Hiermee vlakken ze de energie piekbelasting op waardoor Nederland efficiënter met zijn groene energie omgaat.

Energiepieken

Het elektriciteitsnet moet net zo veel opwekken als er wordt verbruikt, op elk ogenblik. De energie van groen energie is onvoorspelbaar.

Waait het hard dan zijn er overschotten, zijn er wolken dan hebben we een energietekort.

Daarom staan energiecentrales op standby zodat ze de fluctuaties kunnen opvangen. Die centrales stoken kolen of gas, terwijl we lang niet altijd gebruik maken van die energie.

Schaatsbaan

Door gebruik te maken van bedrijven als schaatsbanen, vries/koelhuizen en zwembaden, die tijdens de dag best een uur kunnen wachten met koelen of verwarmen, voorkomt Peeeks dat er een energiepiek ontstaat die aangevuld moet worden door een centrale.

We schroeven het energieverbruik terug als de energieprijs hoog is, zonder dat het een negatieve impact op het bedrijfsproces heeft.

Flex voor groene energie

Vanuit het kantoor van Peeeks worden de energieprijzen in de gaten gehouden. Bij tekorten gaan de prijzen omhoog, bij energiepieken omlaag of worden zelfs negatief. Daar speelt Peeeks op in.

  • Bij de klanten van de start-up, schaatsbanen en supermarkten, hangt een kastje waarmee ze de temperatuur op afstand kunnen aanpassen.
  • Door op specifieke momenten meer of minder energie te verbruiken wordt er geld bespaard en wordt de duurzame energie beter benut.
  • Dit levert een besparing van 10 tot 40% op voor de klanten waarvan een percentage naar Peeeks gaat.

Schaatsbaan ‘De Uithof’ in Den Haag is de eerste klant van de energie-startup. De gewone consument kan nog geen klant worden. Dat heeft alles te maken met wetgeving.

De technologie is er klaar voor en wij willen graag ook de gewone consument als klant, maar het mag volgens de wet nog niet. De wet hierop aanpassen ligt voor de hand. Immers, in omringende landen mag het al wel.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties