volthera

VolThera Plug&Play

volthera
VolThera Plug&Play voor gegarandeerde groene stroom

AliusEnergy heeft VolThera Plug&Play op de markt gebracht. Met VolThera kunnen huiseigenaren volledig in hun energiebehoefte voorzien zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Het concept kan volgens AliusEnergy zowel ingezet worden als ‘all electric’-oplossing bij nieuwbouw of goed geïsoleerde woningen als naast een al aanwezige cv-ketel toegepast worden in bestaande woningen.

Inmiddels zijn er tientallen pilotprojecten geïnstalleerd die nauwkeurig worden gemonitord.

VolThera Plug&Play

Zowel de elektriciteit als de warmwaterbehoefte wordt duurzaam opgewekt op het eigen dak met pvt-zonnepanelen die zonnestroom en zonnewarmte combineren.

  • Het standaard zonnepaneel zorgt voor de duurzame opwekking van elektriciteit en de thermische zonnecollector wordt ingezet als bron voor een warmtepomp.
  • De warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte die achter de panelen ontstaat, door de warmte van de zon, naar de juiste temperatuur gebracht wordt zodat het te gebruiken is voor de vloerverwarming en het warme tapwater waarmee bijvoorbeeld gedoucht wordt.

Door standaardisatie en optimalisatie is het volgens AliusEnergy mogelijk om het systeem binnen 8 jaar terug te verdienen. AliusEnergy is twee jaar geleden gestart met de ontwikkeling van het VolThera Plug&Play-concept. Daarbij waren hetzelfde comfort voor de consument, een terugverdientijd van circa 10 jaar en installatie door één partij de voornaamste uitgangspunten.

Besparing

AliusEnergy-oprichter en eigenaar Wil van der Meijden: ‘We richten ons met de communicatie rechtstreeks op de eindgebruiker via een speciale website. Op die website kan de eindgebruiker binnen 5 minuten zien of zijn situatie geschikt is voor VolThera, wat er bespaard kan worden en wat de investering gaat zijn. Vervolgens worden deze gegevens doorgezet naar de dichtstbijzijnde gecertificeerde installateur.’

Contact

AliusEnergy BV
Meerheide 101
5521 DX Eersel
+31 (0)497 555 362
info@AliusEnergy.nl

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties